Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek je nositelj istraživačkog projekta: "Razvoj održivog integriranog procesa proizvodnje biološki aktivnih izolata iz proizvodnih ostataka prehrambene industrije" (POPI-WinCEco), financiranog sredstvima Hrvatske zaklade za znanost. Interdisciplinarni projketni tim čine istraživači zaposleni na Prehrambeno-tehnološkom fakultetu Osijek te osobe zaposlene na suradnim ustanovama: Medicionskom fakultetu u Osijeku i Bc Institutu za oplemenjivanje i proizvodnju bilja d.d. Zagreb. 

Rezultati projekta

Rezultati projekta pridonijet će spoznajama o mogućnosti iskorištavanja proizvodnih ostataka prehrambene industrije kroz proizvodnju visokovrijednih produkata, kao što su biološki aktivni izolati bogati polifenolim spojevima, na ekološki prihvatljiv način, te njihovu primjenu u prehrambenoj industriji primjerice kroz razvoj i proizvodnju (nove) funkcionalne hrane. Očekuje se da će rezultati pridonijeti i boljem razumijevanju bioraspoloživosti polifenola iz hrane.

Kontakt

Radujemo se razmjeni znanja i iskustva te suradnji sa svim zainteresiranim dionicima, jer vjerujemo u mudrost koju je davno izrekao Michel Eyquem de Montaigne, a koja glasi: "Dobro je laštiti mozak trenjem uz druge mozgove". Stoga, kontaktirajte nas... 

Novosti

Zapošljavanje doktoranda! 

18. 11. 2018.

Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek je raspisao Natječaj za izbor i prijem  doktoranda u suradničko zvanje i suradničko radno mjesto asistenta za rad na projektu.

Poziv studentima

17. 11. 2018.

Pozivaju se zainteresirani studenti na sudjelovanje u provedbi projekta POPI-WinCEco kroz izradu završnih i diplomskih radova.

III. Simpozij "Primarna i sekundarna prevencija bolesti suvremenog čovjeka"

16. 11. 2018.

Članovi projektnog tima sudjelovali su na III. Simpoziju Primarna i sekundarna prevencija bolesti suvremenog čovjeka na kojem su u sklopu predavanja predstavili projekt POPI-WinCEco. 

Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

POPI-WinCEco

Franje Kuhača 20

31000 Osijek

Tel: 031/224-334

Fax: 031/207-115

e-mail: abucic@ptfos.hr

URL: www.ptfos.unios.hr/popi-winceco

Copyright © 2018 POPI-WinCEco team. Sva prava pridržana.

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now